Dijital Baskı Kumaş Nedir

28-04-2020 00:03
Dijital baskı kumaş, 2000'li yıllarda başlayan ve son zamanlarda büyük bir beğeni ve üretim kapasitesine ulaşan kumaş baskı tipidir.Yurt dışında screenprinting adıyla kullanılan, ülkemizde ise geleneksel emprime baskı kumaştan farkı cmyk ve beyaz pigment boyaların kullanılmasıyla yüksek renk ve yüksek çözünürlük sahibi, organik bir baskı kumaş türüdür.
Dijital baskı kumaşlar, emprime baskı kumaşlara alternatif olarak uzun vadede daha ekonomik ve kullanım açısında uzun yıllar kullanmanızı sağlayan bir kumaş baskı türüdür.
Günümüzün tekstil dünyasında, kullanımı ve ekonomik yapısı göz önüne alındığında herkes tarafından en çok tercih edilen baskı kumaş türü olma yolunda adım adım ilerlemektedir. 
Kumaş dünyasında yada kısaca tekstil dünyasında emprime baskının artan talep ve değişen isteklere yeterli gelememesi, kendini tekrarlayan bir duruma girmesi karşısında dijital baskı kumaş, çevreye duyarlı yapısı, ekolojik ve ekonomik bir yapıda ortaya çıkması ve sahip olduğu binlerce renk ve desen kombinasyonu sayesinde tekstil dünyasında en son trendler arasında yer almaktadır. 
Günümüzde zevk algısı son derece gelişmiş durumdadır, farklı renkler, farklı desenler ve kullanılan kumaşın ekonomik olması aynı zamanda sürdürülebilir olması, dijital baskı kumaşlara olan talebi arttırmıştır. 
Teknik olarak dijital baskı ve emprime baskı konusuna girmek istersek, en yüksek teknolojiye sahip bir emprime baskı makinesinde alınan baskı çözünürlüğü 540 dpi iken, dijital baskı kumaş teknolojisinde 2880 dpi çözünürlüğe ulaşılabilmektedir. Bu da desen ve renklerin muazzam bir şekilde kumaşa yansıtılması anlamı taşımaktadır. Ayrıca bu yüksek çözünürlüklü kumaş için boyahane, kalıphane gibi büyük tesislere de ihtiyaç yoktur.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.